Search
  • sharstad

Toppstøt og jordskjelv


I natt ble Jens, Siv og Guri vekket kl 03.30 for å spise en tidlig frokost. Pål er som nevnt igjen i lodgen for å pleie forkjølelsen som blir bedre og bedre. Været var hverken bra eller dårlig, litt tåke og snø i luften.

Guri og Jens gikk helt til topps på Loboche East på litt over 6 100 meter, mens Siv valgte å snu ca 20 minutter fra toppen pga en litt urolig mage. Viktig å tenke fremover for gruppa da det ikke er denne toppen som er målet, så det å snu noen meter fra toppen var helt sikkert et smart trekk.

Vel nede i Advanced Base Camp pakket de sammen og gikk nedover mot Loboche. Plutselig begynner det å riste og det er som å være på sjøen med høy sjøgang, og ting blir enda mer dramatisk når de hører et ras bak seg. Gruppa og alle sherpaer begynner å løpe og finner en stor stein som de gjemmer seg bak. Raset nådde ikke frem og alle vandret ned til Pål ved lodgen i Loboche, for å finne at den ene veggen var blitt ødelagt, men Pål like hel. Et etterskjelv mens de er inne i lodgen for å vaske seg gjør at de igjen løper for å komme seg ut.

Nå har alle fått samlet seg, og alle har fått ringt hjem via satelittelefon. Hele mobilnettet er nede men Sherpaene har etterhvert fått tak i familiene sine og det virker som om alt har gått bra med nære og kjære til våre gode hjelpere sier Siv som på sin vanlige og rolige måte forteller om nattens dramatikk

.

Godt å vite at alle har det bra men vi tenker på alle i området som er berørt og skal prøve og oppdatere så fort vi får mere informasjon.


0 views

Copyright AimLofty.com

Speaker booking: siv@AimLofty.com
        Telephone: +47 934 28 446

  • Instagram Social Icon