Search
  • sharstad

Tengboche - Pangboche (3 985m)


Direkte fra Siv :-)

I dag har vi ruslet rolig 2 timer til Pangboche, her bor vi på 3985m. Dagen startet med solskinn og utsikt til flotte Ama Dablam, Everest og Lothse, i likhet med de siste dagene kom det litt nedbør etter at vi kom frem. Den lille nedbøren som har vært gjør at stien er mindre støvete enn det har vært når vi har vært her før, også mindre turister enn det er på høsten. Vi er stadig like imponerte over Sherpakulturen og hvor sterke disse menneskene er, alt som finnes i dalen er båret innover. På grunn av dette er prisen på vann, brus etc dyrere og dyrere jo lengre inn vi kommer. Vi ser stadig at de bærer mange ganger sin egen kroppsvekt i lange etapper. Fantastisk flotte mennesker som vi koser oss sammen med. Etter en deilig lunch var vi oppe hos den viktige Lamaen her i Pangboche, det å få en velsignelse hos ham er viktig før en ekspedisjon til de høye fjellene her i Khumbudalen. Han velsignet oss med "Good Luck og Success", så fikk vi en bønn vi skulle ta hver dag og et kort med historien til Everest og hilsen fra ham som vi skulle ta med oss til toppen av Everest. Også i dag en tur innom det lokale bakeriet. Skjønner at vi begynner å bli vandt til de lokale forholdene når vi syntes det var varmt der og etter en runde Amerikaner fant ut at det var ca 7 grader (inne). Til stor endring fra når vi har vært her før så er det nå kommet Wifi en del steder, men Pangboche er etter hva vi har hørt siste landsby med strøm. Her er det også mulighet for en dusj, gassfyrt - så her det blir nok en god vask da det blir lenge til neste gang. Vi har hatt et lite uhell, Pål har knekt 17.mai flagget sitt. Gaffa-tapen har vi sendt til Base Camp så vi håper det går bra frem til vi får spjelket det. I morgen skal vi en tur opp til Ama Dablam Base Camp for å snuse inn litt tynn luft, gleder oss til gjensyn med denne vakre campen. Koser oss på tur. Klem fra hele teamet


0 views

Copyright AimLofty.com

Speaker booking: siv@AimLofty.com
        Telephone: +47 934 28 446

  • Instagram Social Icon